Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Často kladené otázky

Mám exekuci a dluh na bytě, co mám dělat?

Pokud máte na Vaší nemovitosti dluh nebo již exekuci, tak Vám ze strany věřitele hrozí, ať je to banka nebo soukromá společnost – zpoplatnění úvěru, sankce za nedodržení smlouvy a následně exekuce. V tomto případě rychle narůstá dlužná částka o penále, služby exekutora atd. Potřebujete zjistit aktuální výši dluhu, tržní cenu nemovitosti, a situaci rychle řešit, oddlužením, prodejem nebo odkupem nemovitosti. Je velmi důležité tuto situaci rychle řešit, aby nedošlo k dražbě.

Chci prodat svou nemovitost, ale mám zde exekuci

Pokud máte na Vaší nemovitosti dluhy nebo již exekuci, nelze ji prodat standardní cestou. Potřebujete zjistit aktuální výši Vašich dluhů, jednat s exekutorským úřadem, popřípadě jiným věřitelem , který Vám poskytl úvěr. Pomůžeme Vám uhradit tyto dlužné částky, pokusíme se domluvit částečné odpuštění sankcí s věřiteli, prodáme anebo odkoupíme Vaší nemovitost a přitom Vás zbavíme Vašich pohledávek.

Mám úvěr u banky / nebanky a potřebuji ho vyplatit

Pokud potřebujete vyplatit úvěr, protože prodáváte nemovitost, je potřeba dohodnout se společností nebo bankou aktuální výši úvěru, tuto žádost je potřeba poslat písemně a požádat o vyčíslení k určitému datu. Dále záleží na tom, co Vás „tlačí“, jestli již bance nebo věřiteli dlužíte nějaké splátky nebo zda pospícháte na zaplacení z jiného důvodu. Je potřeba, abyste důkladně zvážili Vaší situaci, zda jste schopni vše vyřešit sami. Na tento problém je potřeba podívat se komplexně. Jsme schopni Vám poradit, vyřešit Vaší situaci úvěrem, prodejem nebo odkupem nemovitosti.

Mám zadluženou nemovitost, ale nechci ji prodat

Pokud máte dluhy a vlastníte nemovitost, tak Vám hrozí, že bude věřitel vymáhat své pohledávky pomocí exekutora. Dluh Vám neustále narůstá o exekuční řízení, penále a sankce. V poslední řadě bude na Vaši nemovitost uvalena nedobrovolná dražba, tomuto lze předejít jen včasným uhrazením pohledávek. Mít exekuci navíc znamená, že jste uvedeni v bankovních i nebankovních registrech. Tyto registry Vás povedou v databázi ještě nejméně 4 roky po zaplacení exekuce. Pokud máte osobu blízkou, na kterou lze vyřídit úvěr – má čistý registr, je bonitní, můžeme Vám pomoci s vyřízením úvěru a převodem nemovitosti. Pokud tuto možnost nemáte, pokusíme se najít pro Vás nejvhodnější řešení.

Pospícháme na prodej našeho domu – vykupujete nemovitosti?

Pokud jste se rozhodli, že chcete prodat nemovitost velmi rychle, bezpečně a odejít s penězi co možná nejdříve, v tom případě Vám můžeme nabídnout přímý odkup nemovitosti a to za cenu co možná nejvyšší. Na základě osobní schůzky zhodnotíme stav nabídnuté nemovitosti, její tržní hodnotu. Podle Vašich požadavků dohodneme podmínky výkupu. Cena, kterou Vám naše společnost vyplatí za přímý výkup nemovitosti, vychází z tržní ceny. Záleží na stavu nemovitosti a lokalitě. Garantujeme až 80% z této tržní ceny.

Mám na své nemovitosti soudcovské zástavní právo

Pokud máte na své nemovitosti soudcovské zástavní právo, nelze nemovitost prodat klasickým způsobem. Proces vymazání této soudcovské zástavy je poněkud delší, věřitel musí vystavit soudu doklad o zaplacení pohledávek a soudním řízením dojde ke kvitanci soudcovského zástavního práva a výmazu z listu vlastnictví, přičemž celý tento proces trvá od vyplacení minimálně 3 měsíce a déle.

Pokud máte zájem o řešení této situace, neváhejte se na nás obrátit.

Pro koho je určen výkup?

Je určen pro klienty, kteří z vážného důvodu na prodej nemovitosti opravdu spěchají a nemají čas zprostředkovaně a dlouhodobě prodávat. Jedním z mnoha častých důvodů je exekuční řízení a nebo např. výhodná koupě jiné nemovitosti

Je výkup výhodný?

Z mnoha důvodů je pro majitele výkup za hotové peníze výhodný. Nejenom, že naše společnost uhradí dohodnutou částku rychle a operativně, ale také zařídí veškeré nutné formality spojené s prodejem nemovitosti a uhrazením případných dluhů. Je finančně rozumnější dům nebo byt prodat, sice s výraznou ztrátou oproti tržní hodnotě, avšak nepřijít o nemovitost kvůli nepoměrně menšímu dluhu než je tržní hodnota majetku. S takovými konkrétními případy se při různých dražbách setkáte opravdu často.

Jak se určuje výkupní cena nemovitosti?

Vychází se z tržní hodnoty. Z této tržní hodnoty naše společnost vyplácí až do 70% tržní ceny. Záleží na lokalitě, stavu nemovitosti, množství rekonstrukcí, výše zadluženosti, množstvím rizik atd. Pokud se ovšem jedná o průměrný byt v dobré lokalitě, je běžných i 80%. Přesná suma je určena až po fyzické prohlídce ze strany naší společnosti a zjištění právních závad.

Vytvořit poptávku

Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Máte otázku?